Drożdżówka z marmoladą to klasyczny wybór, który nigdy nie zawodzi.
Pyszna chałka z masłem lub domowej roboty dżemem, to najlepsze śniadanie, jakie mogę sobie wyobrazić.
Brioszka to kwintesencja francuskiego pieczenia, łącząca w sobie puszystość i delikatność w każdym kęsie.
Sernik z brzoskwiniami to połączenie, które cieszy się dużą popularnością.
Pianki marshmallow to popularny deser, który można łatwo zrobić w domu.
Jeśli jesteś w poszukiwaniu deseru, który zachwyci zarówno wyglądem, jak i smakiem, beza Pavlova jest dla Ciebie.
Jeśli myślisz, że tarta z truskawkami nie może być lepsza, to nasza wersja z mascarpone i kakaowym spodem z pewnością Cię zaskoczy.
Jeśli kochasz połączenie kruchego ciasta z owocową świeżością, moja tarta z truskawkami jest właśnie dla Ciebie.
Jeśli myślisz, że tarta z truskawkami jest już doskonała, to moja tarta z serem i truskawkami z pewnością Cię zaskoczy.
Truskawkowe do granic możliwości. Typowo letnie. Truskawki otulone puszystą masą twarogową, wspaniale pachnącą skórką cytrynową. A to wszystko na kruchym lekko cytrynowym spodzie polanym bia...
Hejka! Jeżeli myślisz, że tort i truskawki to tylko kolejna klasyczna kompozycja, zanim wydasz werdykt, zanurz się w smaku tego torcika czekoladowego z truskawkami!
Odkryj nowy wymiar deserów z naszym jogurtowym ciastem z brzoskwiniami!
Oto sernik czekoladowy na zimno, który zrewolucjonizuje Twój słodki świat!
Kiedy myślimy o ciastach, często przypominają nam się tradycyjne smaki naszego dzieciństwa. Ale co powiecie na odrobinę świeżości i owocowego szaleństwa w jednym deserze?
Piankowy, delikatny sernik brzoskwiniowy. Samo przygotowanie tego sernika nie zajmie Wam więcej niż 10 min.
Te serniczki są na kruchym cieście. Masa serowa jest słodka i lekko kwaśna. Na naszych mini sernikach jest krem cytrynowy.
Babeczki z różą- nie za słodkie. W środku mają konfiture różaną. Mają pyszny, puszysty krem mascarpone. Bardzo polecam.
Babeczki, które idealnie wpisują się w walentynkowe menu. :) A jeśli nie obchodzicie Walentynek zróbcie je dla bliskiej Wam osoby z jakiekolwiek innej okazji
Mocno cytrynowe, aromatyczne i orzeźwiające, ale nie za kwaśne muffinki wypełnione borówkami, które można zamienić na maliny, porzeczki, jagody lub inne drobne owoce.
Babeczki last minut. Ich przygotowanie nie zajmie Wam więcej niż 10 minut, a są tak pyszne, że jest dalece prawdopodobne, iż znikną ze świątecznego stołu jako pierwsze. ;)
Coś dla fanów kajmaku. Wilgotne, lekko kakaowe muffinki z kajmakową wkładką i ... bonusem w postaci kajmakowej polewy.
Pyszny czekoladowy deser, który prawdopodobnie został stworzony przez mistrza kuchni Jean-Georges Vongerichten
Ciężki, kremowy sernik o subtelnym smaku ajerkoniaku, z dodatkiem krówek, na chrupiącym ciasteczkowym spodzie
Ciasto świąteczne też może być w wersji light, A dlaczego nie? ;) Przygotowane na bazie mąki orkiszowej, bez dodatku cukru, słodzone bananami i suszonymi daktylami.
Babka ucierana o przyjemnie karmelowym smaku. Wilgotna, puszysta, długo zachowuje świeżość.
Jedna z wariacji na temat tiramisu. Małe biszkopty zastępujemy tu wcześniej upieczonymi blatami biszkoptowymi, podobnie jak w wersji klasycznej
Mięciutkie i lekko chrupiące ciasteczka o lekko karmelowym posmaku. Zasmakują nie tylko dzieciom. ;) Ciasteczka są ekspresowe i proste w przygotowaniu.
To murzynek, który dawniej bardzo często piekła moja mama. Przepis spisała do zeszytu prawdopodobnie z jakiegoś kartkowanego kalendarza lub gazety.
Kruche ciasteczka z cukrem, z przepisu znalezionego w kajecie mojej babci, choć nie pamiętam, by je piekła w takiej formie, ale pewnie byłam zbyt mała, by wszystkie jej wypieki spamiętać
Kremowy i nieco egzotyczny sernik z wyraźną nutą mango, w sam raz na lato.