Brioszka to kwintesencja francuskiego pieczenia, łącząca w sobie puszystość i delikatność w każdym kęsie.
Sernik z brzoskwiniami to połączenie, które cieszy się dużą popularnością.
Odkryj nowy wymiar deserów z naszym jogurtowym ciastem z brzoskwiniami!
Te serniczki są na kruchym cieście. Masa serowa jest słodka i lekko kwaśna. Na naszych mini sernikach jest krem cytrynowy.
Babeczki last minut. Ich przygotowanie nie zajmie Wam więcej niż 10 minut, a są tak pyszne, że jest dalece prawdopodobne, iż znikną ze świątecznego stołu jako pierwsze. ;)
Babka ucierana o przyjemnie karmelowym smaku. Wilgotna, puszysta, długo zachowuje świeżość.
Kremowy i nieco egzotyczny sernik z wyraźną nutą mango, w sam raz na lato.
Poniżej przepis na puszysty i wilgotny sernik mojej mamy. Nadal, mimo upływu lat, uważam, że jest to jeden z najlepszych serników, jakie jadłam
Pascha, czyli potrawa pochodzenia rosyjsko-ukrainskeigo przygotowywana zwykle z mleka, wanilii, śmietany, jajek i bakalii. To zdecydowanie
To mój babkowy faworyt na tegoroczne święta. Zakochałam się w niej od pierwszego kęsa (jak i reszta mojej rodzinki) i wiem, że na święta zrobię ją ponownie. :)
To zdecydowanie mój faworyt! Kruche ciasto o wyraźnym różanym smaku, pokryte kremem przygotowanym na bazie konfitury różanej i ganache z białej czekolady.
To taki mazurek na ostatnią chwile przed biesiadowaniem, kiedy nie macie już czasu stać za długo w kuchni. Ekspresowy w przygotowaniu, a mimo to bardzo smaczny
Jeśli jesteście fanami Nutelli, to mam dla Was dobra wiadomość. Oto kolejny pomysł na jej wykorzystanie. ;) I to jakie pyszne wykorzystanie.
Mazurek dla fanów karmelu. Słodki, ciągnący, pyszny, oprószony dla równowagi solą morską. Nie obawiajcie się karmelu, bo jego przygotowanie wbrew pozorom jest bardzo proste
Wieniec drożdżowy, który nie tylko świetnie sprawdzi się jako dekoracja wielkanocnego stołu, ale również zaskoczy biesiadników
Odkąd zobaczyłam je kilka lat temu na blogu La receta de la felicidad wiedziałam, że muszę je kiedyś zrobić. Poczyniłam je już rok temu, ale
Na blogu jest już sporo babek, w tym również piaskowe, ale piaskowej czekoladowej do tej pory nie było.
Ten sernik ma pewnie z milion kalorii, ale wychodzi tak pyszny, że nie można mu się oprzeć.
Nawet sobie nie wyobrażacie jak bardzo nie mogę się już doczekać wiosny. I te babeczki są właśnie jednym z przejawów mojej tęsknoty za ciepłem
Znacznej części z Was zapewne bardzo dobrze znane ciasto ze szpinakiem, któremu ciacho zawdzięcza swą piękna, charakterystyczna barwę.
To ciasto jest wprost stworzone dla fanów lekkich, orzeźwiających serników. Zdecydowanie nie jest to ciężki, zwarty sernik, a wręcz przeciwnie. Jest delikatny jak mgiełka, puszysty i mocno l...
Przepis pochodzi ze zbiorów mojej mamy i naprawdę - jeśli mowa o klasycznym serniku na zimno - dotąd nie udało mi się spotkać smaczniejszego.
Klasyczna babka piaskowa, idealna na codzień i od święta.
To jedna tych babek, które uwodzą swoją wyglądem już od pierwszej chwili, a wszystko za sprawą szafranu, który nadał jej niesamowitą żółtą barwę. :) Mi chyba jednak nie przypadła do gustu, n...
Tym razem coś dla fanów mazurków. Wspaniałe połączenie pomarańczy, marcepanu i kruchego ciasta. Idealny na święta Wielkanocne, ale jeśli lubicie jeść mazurki na co dzień to nic nie stoi na p...
Czy pamiętacie je jeszcze? Gdy ja byłam dzieckiem były niemalże w każdej cukierni. :) A może w odwiedzanych przez Was cukierniach nie były aż tak popularne? Ja w każdym razie mam do nich ogr...
Pyszny sernik bez dodatku masła, serka mascarpone, który często je zastępuje, śmietany czy chociażby słodzonego mleka skondensowanego. Czy to w ogóle możliwe? Sprawdziłam, zrobiłam mały eksp...
Obłędnie pyszne ciasto, które powstało na skutek totalnej improwizacji i nawet przez chwilę nie przypuszczałam, że będzie aż tak pyszne. Jeśli podobnie jak ja lubicie keksy i inne rumowe cia...
Zapewne też od czasu do czasu macie dylemat, co zrobić z białkami, które zostały po przygotowywaniu ciasta kruchego, drożdżowego tudzież innych słodkości z dodatkiem samych żółtek. Mnie zdar...
W zasadzie, to nie wiem dlaczego dopiero teraz dodałam ten przepis na stronę. Może po prostu wydawało mi się, że sernik nowojorski jest tak znany, że wszyscy go już robili i nie ma potrzeby ...