Przygotowanie: 15 min. Pieczenie: 15 min
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: 13
| Ilość | Składnik |
|---|---|
| mąki pszennej | |
| brązowego cukru, użyłam drobnego | |
| kakao | |
| proszku do pieczenia | |
| mleka (może być roślinne) | |
| oleju roślinnego | |
| duże jajko | |
| pasty lub ekstraktu z wanilii (można zastąpić ziarenkami wyskrobanymi z 1 laski wanilii) | |
| masy kajmakowej (ok. pół puszki) |
| Ilość | Składnik |
|---|---|
| masy kajmakowej (ok. pół puszki); można użyć gotowej masy krówkowej | |
| płynnej śmietanki kremówki 30% (może być potrzebne ciut więcej) |
| Ilość | Składnik |
|---|---|
| posiekanych orzechów ziemnych (ewentualnie laksowych lub migdałów) |