Placek ze śliwkami to klasyk polskiej kuchni, który nigdy nie wychodzi z mody.
Sernik z brzoskwiniami to połączenie, które cieszy się dużą popularnością.
Pianki marshmallow to popularny deser, który można łatwo zrobić w domu.
Jeśli jesteś w poszukiwaniu deseru, który zachwyci zarówno wyglądem, jak i smakiem, beza Pavlova jest dla Ciebie.
Jeżeli chcesz zrobić niezapomniane wrażenie na swoich gościach podczas Halloween, mam dla Ciebie coś wyjątkowego: bajaderki w kształcie mózgu z "krwawiącą" konfiturą wiśniową.
Jeśli myślisz, że tarta z truskawkami nie może być lepsza, to nasza wersja z mascarpone i kakaowym spodem z pewnością Cię zaskoczy.
Jeśli kochasz połączenie kruchego ciasta z owocową świeżością, moja tarta z truskawkami jest właśnie dla Ciebie.
Jeśli myślisz, że tarta z truskawkami jest już doskonała, to moja tarta z serem i truskawkami z pewnością Cię zaskoczy.
Truskawkowe do granic możliwości. Typowo letnie. Truskawki otulone puszystą masą twarogową, wspaniale pachnącą skórką cytrynową. A to wszystko na kruchym lekko cytrynowym spodzie polanym bia...
Jeżeli jesteś fanem serników i owocowych dodatków, to mamm dla Ciebie coś specjalnego. Mój sernik z musem malinowym
Odkryj nowy wymiar deserów z naszym jogurtowym ciastem z brzoskwiniami!
Kiedy myślimy o ciastach, często przypominają nam się tradycyjne smaki naszego dzieciństwa. Ale co powiecie na odrobinę świeżości i owocowego szaleństwa w jednym deserze?
Sernik to symbol wielu rodzinnnych spotkań i uroczystości. Często kojarzy się z ciepłem domowego ogniska i tradycją.
Sernik z jagodami na zimno to prawdziwa uczta dla podniebienia w ciepłe dni.
Jagielnik. Mimo że pyszny i słodki, to jednak bardzo zdrowy, bo składa się głównie z kaszy jaglanej, która jest jedną z najzdrowszych kasz. Mozna przygotowac jagielnik z roznymi owocami.
Te tarteletki są na czekoladowym cieście. Na tartaletce jest krem o smaku amaretto i wiśnie które można zastąpić innymi owocami. Kruche ciasto tartaletki rozpływa się w ustach.
Wilgotne, puszyste babeczki cytrynowe. W naszych babeczkach znajdziemy porzeczki które możemy zastąpić innymi drobnymi owocami. Ciasto jest mięciutkie.
Te serniczki są na kruchym cieście. Masa serowa jest słodka i lekko kwaśna. Na naszych mini sernikach jest krem cytrynowy.
Babeczki, które idealnie wpisują się w walentynkowe menu. :) A jeśli nie obchodzicie Walentynek zróbcie je dla bliskiej Wam osoby z jakiekolwiek innej okazji
Tradycyjne szwajcarskie ciasteczka, czekoladowo-migdałowe, na zewnątrz otoczone chrupiącą skorupką, wewnątrz mięciutkie i lekko ciągnące. Z wyraźna nutą korzenną, choć w smaku dominuje połąc...
Holenderska odmiana szarlotki, czyli Hollandse appeltaart. Tak na dobrą sprawę niewiele różni się od naszej polskiej szarlotki.
Wyważone, przyjemne połączenie kruchuteńkiego ciasta z masą jabłeczną, masą kokosową i masą orzechowo-czekoladową. Całość pokryta kołderką z polewy czekoladowej oprószonej wiórkami kokosa.
Tym razem sernik pieczony. Dolna warstwa to masa jaglano-czekoladowa, górna to masa serowa o smaku waniliowym.
Serniczki, które zniknęły u nas w mgnieniu oka. Wilgotna, jedwabiście kremowa, dyniowa masa, z przyjemną nutą cynamonu i aromatem skórki z pomarańczy.
Wilgotne, mięciutkie, cudownie pachnące cynamonem, skórką pomarańczową i przeprawami korzennymi.
Szarlotki nigdy mi się chyba nie znudzą. A nadchodząca powoli jesień nastraja wyjątkowo jabłecznikowo i szarlotkowo.
Ciasto jest kruchuteńkie, cienkie i delikatnie chrupiące, z przyjemną waniliową nutą. A jabłuszka mięciutkie, przyjemnie rozpływające się w ustach, ale nie „rozciapciane”.
Jedna z wariacji na temat tiramisu. Małe biszkopty zastępujemy tu wcześniej upieczonymi blatami biszkoptowymi, podobnie jak w wersji klasycznej
Krucha migdałowa tarta pokryta skarmelizowanymi morelami. Z delikatnie wyczuwalną nutą cynamonu.
Kruche ciasteczka z cukrem, z przepisu znalezionego w kajecie mojej babci, choć nie pamiętam, by je piekła w takiej formie, ale pewnie byłam zbyt mała, by wszystkie jej wypieki spamiętać