Ciasto z morelami to doskonały sposób na wykorzystanie sezonowych owoców i dodanie koloru oraz smaku do każdej okazji.
Rogale marcińskie to jedno z najbardziej charakterystycznych i ukochanych ciast w polskiej kuchni, szczególnie znane i cenione w Poznaniu.
Sernik z brzoskwiniami to połączenie, które cieszy się dużą popularnością.
Jeśli szukasz deseru, który zaskoczy i zachwyci Twoich gości, tort Raffaello jest strzałem w dziesiątkę.
Jeśli jesteś miłośnikiem prostych, ale smakowitych deserów, to mam dla Ciebie coś specjalnego: ciasto jogurtowe z malinami.
Jeśli jesteś w poszukiwaniu deseru, który zachwyci zarówno wyglądem, jak i smakiem, beza Pavlova jest dla Ciebie.
Jeżeli jesteś fanem serników i owocowych dodatków, to mamm dla Ciebie coś specjalnego. Mój sernik z musem malinowym
Jeśli myślisz, że tarta z truskawkami nie może być lepsza, to nasza wersja z mascarpone i kakaowym spodem z pewnością Cię zaskoczy.
Hejka! Jeżeli myślisz, że tort i truskawki to tylko kolejna klasyczna kompozycja, zanim wydasz werdykt, zanurz się w smaku tego torcika czekoladowego z truskawkami!
Oto sernik czekoladowy na zimno, który zrewolucjonizuje Twój słodki świat!
Odkryj nowy wymiar deserów z naszym jogurtowym ciastem z brzoskwiniami!
Kiedy myślimy o ciastach, często przypominają nam się tradycyjne smaki naszego dzieciństwa. Ale co powiecie na odrobinę świeżości i owocowego szaleństwa w jednym deserze?
Sernik z jagodami na zimno to prawdziwa uczta dla podniebienia w ciepłe dni.
Jagielnik. Mimo że pyszny i słodki, to jednak bardzo zdrowy, bo składa się głównie z kaszy jaglanej, która jest jedną z najzdrowszych kasz. Mozna przygotowac jagielnik z roznymi owocami.
Piankowy, delikatny sernik brzoskwiniowy. Samo przygotowanie tego sernika nie zajmie Wam więcej niż 10 min.
Babeczki czekoladowe. Ten przepis na babeczki będzie idealny na walentynki. Na górze maja róże (ozdobę można oczywiście pominąć).
Te serniczki są na kruchym cieście. Masa serowa jest słodka i lekko kwaśna. Na naszych mini sernikach jest krem cytrynowy.
Wilgotne, puszyste babeczki cytrynowe. W naszych babeczkach znajdziemy porzeczki które możemy zastąpić innymi drobnymi owocami. Ciasto jest mięciutkie.
Babeczki z różą- nie za słodkie. W środku mają konfiture różaną. Mają pyszny, puszysty krem mascarpone. Bardzo polecam.
Coś dla fanów kajmaku. Wilgotne, lekko kakaowe muffinki z kajmakową wkładką i ... bonusem w postaci kajmakowej polewy.
Mocno cytrynowe, aromatyczne i orzeźwiające, ale nie za kwaśne muffinki wypełnione borówkami, które można zamienić na maliny, porzeczki, jagody lub inne drobne owoce.
Babeczki, które idealnie wpisują się w walentynkowe menu. :) A jeśli nie obchodzicie Walentynek zróbcie je dla bliskiej Wam osoby z jakiekolwiek innej okazji
Pyszny czekoladowy deser, który prawdopodobnie został stworzony przez mistrza kuchni Jean-Georges Vongerichten
Holenderska odmiana szarlotki, czyli Hollandse appeltaart. Tak na dobrą sprawę niewiele różni się od naszej polskiej szarlotki.
Wyważone, przyjemne połączenie kruchuteńkiego ciasta z masą jabłeczną, masą kokosową i masą orzechowo-czekoladową. Całość pokryta kołderką z polewy czekoladowej oprószonej wiórkami kokosa.
Tym razem sernik pieczony. Dolna warstwa to masa jaglano-czekoladowa, górna to masa serowa o smaku waniliowym.
Wilgotne, mięciutkie, cudownie pachnące cynamonem, skórką pomarańczową i przeprawami korzennymi.
Szarlotki nigdy mi się chyba nie znudzą. A nadchodząca powoli jesień nastraja wyjątkowo jabłecznikowo i szarlotkowo.
Ciasto jest kruchuteńkie, cienkie i delikatnie chrupiące, z przyjemną waniliową nutą. A jabłuszka mięciutkie, przyjemnie rozpływające się w ustach, ale nie „rozciapciane”.
Jedna z wariacji na temat tiramisu. Małe biszkopty zastępujemy tu wcześniej upieczonymi blatami biszkoptowymi, podobnie jak w wersji klasycznej