Drożdżówka z marmoladą to klasyczny wybór, który nigdy nie zawodzi.
Brioszka to kwintesencja francuskiego pieczenia, łącząca w sobie puszystość i delikatność w każdym kęsie.
Sernik z brzoskwiniami to połączenie, które cieszy się dużą popularnością.
Pyszna chałka z masłem lub domowej roboty dżemem, to najlepsze śniadanie, jakie mogę sobie wyobrazić.
Jeżeli chcesz zrobić niezapomniane wrażenie na swoich gościach podczas Halloween, mam dla Ciebie coś wyjątkowego: bajaderki w kształcie mózgu z "krwawiącą" konfiturą wiśniową.
Jeśli jesteś w poszukiwaniu deseru, który zachwyci zarówno wyglądem, jak i smakiem, beza Pavlova jest dla Ciebie.
Oto sernik czekoladowy na zimno, który zrewolucjonizuje Twój słodki świat!
Babeczki czekoladowe. Ten przepis na babeczki będzie idealny na walentynki. Na górze maja róże (ozdobę można oczywiście pominąć).
Piankowy, delikatny sernik brzoskwiniowy. Samo przygotowanie tego sernika nie zajmie Wam więcej niż 10 min.
Znajdziecie w muffinkach z czekoladą też orzechy brazylijskie i suszone banany. Te muffinki czekoladowe są bardzo wilgotne przez zbledowane banany.
Bardzo smaczne, wilgotne i mięciutkie muffinki marchewkowe o korzennym aromacie. Te muffinki są idealne na jesienną porę.
Muffinki z jabłkami- Są nieco zdrowsze niz klasyczne muffinki , ale tak samo pyszne. W środku mają kawałki jabłek.
Te serniczki są na kruchym cieście. Masa serowa jest słodka i lekko kwaśna. Na naszych mini sernikach jest krem cytrynowy.
Babeczki z różą- nie za słodkie. W środku mają konfiture różaną. Mają pyszny, puszysty krem mascarpone. Bardzo polecam.
Coś dla fanów kajmaku. Wilgotne, lekko kakaowe muffinki z kajmakową wkładką i ... bonusem w postaci kajmakowej polewy.
Babeczki, które idealnie wpisują się w walentynkowe menu. :) A jeśli nie obchodzicie Walentynek zróbcie je dla bliskiej Wam osoby z jakiekolwiek innej okazji
Pyszny czekoladowy deser, który prawdopodobnie został stworzony przez mistrza kuchni Jean-Georges Vongerichten
Tradycyjne szwajcarskie ciasteczka, czekoladowo-migdałowe, na zewnątrz otoczone chrupiącą skorupką, wewnątrz mięciutkie i lekko ciągnące. Z wyraźna nutą korzenną, choć w smaku dominuje połąc...
Wyważone, przyjemne połączenie kruchuteńkiego ciasta z masą jabłeczną, masą kokosową i masą orzechowo-czekoladową. Całość pokryta kołderką z polewy czekoladowej oprószonej wiórkami kokosa.
Ciężki, kremowy sernik o subtelnym smaku ajerkoniaku, z dodatkiem krówek, na chrupiącym ciasteczkowym spodzie
Ciasto świąteczne też może być w wersji light, A dlaczego nie? ;) Przygotowane na bazie mąki orkiszowej, bez dodatku cukru, słodzone bananami i suszonymi daktylami.
Babka ucierana o przyjemnie karmelowym smaku. Wilgotna, puszysta, długo zachowuje świeżość.
Proste, ciasto ucierane z jabłkami i cynamonową nutą. Puszyste i wilgotne za razem. Idealne do popołudniowej kawki lub herbaty.
Miękkie i lekko ciągnące w środku, z chrupiącą skorupką na zewnątrz. W smaku przypominają brownies. Mocno czekoladowe.
Wilgotne, mięciutkie, cudownie pachnące cynamonem, skórką pomarańczową i przeprawami korzennymi.
Ciasto jest kruchuteńkie, cienkie i delikatnie chrupiące, z przyjemną waniliową nutą. A jabłuszka mięciutkie, przyjemnie rozpływające się w ustach, ale nie „rozciapciane”.
Jedna z wariacji na temat tiramisu. Małe biszkopty zastępujemy tu wcześniej upieczonymi blatami biszkoptowymi, podobnie jak w wersji klasycznej
Mięciutkie i lekko chrupiące ciasteczka o lekko karmelowym posmaku. Zasmakują nie tylko dzieciom. ;) Ciasteczka są ekspresowe i proste w przygotowaniu.
To murzynek, który dawniej bardzo często piekła moja mama. Przepis spisała do zeszytu prawdopodobnie z jakiegoś kartkowanego kalendarza lub gazety.
Kruche ciasteczka z cukrem, z przepisu znalezionego w kajecie mojej babci, choć nie pamiętam, by je piekła w takiej formie, ale pewnie byłam zbyt mała, by wszystkie jej wypieki spamiętać