Drożdżówka z marmoladą to klasyczny wybór, który nigdy nie zawodzi.
Rogale marcińskie to jedno z najbardziej charakterystycznych i ukochanych ciast w polskiej kuchni, szczególnie znane i cenione w Poznaniu.
Placek ze śliwkami to klasyk polskiej kuchni, który nigdy nie wychodzi z mody.
Pyszna chałka z masłem lub domowej roboty dżemem, to najlepsze śniadanie, jakie mogę sobie wyobrazić.
Ciasto z morelami to doskonały sposób na wykorzystanie sezonowych owoców i dodanie koloru oraz smaku do każdej okazji.
Sernik z brzoskwiniami to połączenie, które cieszy się dużą popularnością.
Brioszka to kwintesencja francuskiego pieczenia, łącząca w sobie puszystość i delikatność w każdym kęsie.
Jeżeli chcesz zrobić niezapomniane wrażenie na swoich gościach podczas Halloween, mam dla Ciebie coś wyjątkowego: bajaderki w kształcie mózgu z "krwawiącą" konfiturą wiśniową.
Jeśli jesteś w poszukiwaniu deseru, który zachwyci zarówno wyglądem, jak i smakiem, beza Pavlova jest dla Ciebie.
Oto sernik czekoladowy na zimno, który zrewolucjonizuje Twój słodki świat!
Piankowy, delikatny sernik brzoskwiniowy. Samo przygotowanie tego sernika nie zajmie Wam więcej niż 10 min.
Bardzo smaczne, wilgotne i mięciutkie muffinki marchewkowe o korzennym aromacie. Te muffinki są idealne na jesienną porę.
Muffinki z jabłkami- Są nieco zdrowsze niz klasyczne muffinki , ale tak samo pyszne. W środku mają kawałki jabłek.
Znajdziecie w muffinkach z czekoladą też orzechy brazylijskie i suszone banany. Te muffinki czekoladowe są bardzo wilgotne przez zbledowane banany.
Te serniczki są na kruchym cieście. Masa serowa jest słodka i lekko kwaśna. Na naszych mini sernikach jest krem cytrynowy.
Babeczki z różą- nie za słodkie. W środku mają konfiture różaną. Mają pyszny, puszysty krem mascarpone. Bardzo polecam.
babeczki haloweenowe dynie- kakaowe babeczki z nutą chilli. Ozdobione na wierzchu pomarańczowym lukrem, aby wyglądały jak dynia
Babeczki Haloweenowe wampiry to idealne babeczki na świętowanie Halloween. Limonkowe ciasto ze słodkim kremem przygotowanym na bazie serka Philadelphia.
Babeczki, które idealnie wpisują się w walentynkowe menu. :) A jeśli nie obchodzicie Walentynek zróbcie je dla bliskiej Wam osoby z jakiekolwiek innej okazji
Pyszny czekoladowy deser, który prawdopodobnie został stworzony przez mistrza kuchni Jean-Georges Vongerichten
Coś dla fanów kajmaku. Wilgotne, lekko kakaowe muffinki z kajmakową wkładką i ... bonusem w postaci kajmakowej polewy.
Muffiny przygotowane na bazie mąki ryżowej i kukurydzianej. Wolne od glutenu, ale nie mniej pyszne niż takie tradycyjne przygotowane na bazie mąki pszennej.
Holenderska odmiana szarlotki, czyli Hollandse appeltaart. Tak na dobrą sprawę niewiele różni się od naszej polskiej szarlotki.
Wyważone, przyjemne połączenie kruchuteńkiego ciasta z masą jabłeczną, masą kokosową i masą orzechowo-czekoladową. Całość pokryta kołderką z polewy czekoladowej oprószonej wiórkami kokosa.
Tym razem sernik pieczony. Dolna warstwa to masa jaglano-czekoladowa, górna to masa serowa o smaku waniliowym.
Ciężki, kremowy sernik o subtelnym smaku ajerkoniaku, z dodatkiem krówek, na chrupiącym ciasteczkowym spodzie
Ciasto świąteczne też może być w wersji light, A dlaczego nie? ;) Przygotowane na bazie mąki orkiszowej, bez dodatku cukru, słodzone bananami i suszonymi daktylami.
Babka ucierana o przyjemnie karmelowym smaku. Wilgotna, puszysta, długo zachowuje świeżość.
Proste, ciasto ucierane z jabłkami i cynamonową nutą. Puszyste i wilgotne za razem. Idealne do popołudniowej kawki lub herbaty.
Miękkie i lekko ciągnące w środku, z chrupiącą skorupką na zewnątrz. W smaku przypominają brownies. Mocno czekoladowe.