Drożdżówka z marmoladą to klasyczny wybór, który nigdy nie zawodzi.
Brioszka to kwintesencja francuskiego pieczenia, łącząca w sobie puszystość i delikatność w każdym kęsie.
Ciasto z morelami to doskonały sposób na wykorzystanie sezonowych owoców i dodanie koloru oraz smaku do każdej okazji.
Sernik z brzoskwiniami to połączenie, które cieszy się dużą popularnością.
Placek ze śliwkami to klasyk polskiej kuchni, który nigdy nie wychodzi z mody.
Pyszna chałka z masłem lub domowej roboty dżemem, to najlepsze śniadanie, jakie mogę sobie wyobrazić.
Jeśli szukasz deseru, który zaskoczy i zachwyci Twoich gości, tort Raffaello jest strzałem w dziesiątkę.
Jeśli jesteś w poszukiwaniu deseru, który zachwyci zarówno wyglądem, jak i smakiem, beza Pavlova jest dla Ciebie.
Hejka! Jeżeli myślisz, że tort i truskawki to tylko kolejna klasyczna kompozycja, zanim wydasz werdykt, zanurz się w smaku tego torcika czekoladowego z truskawkami!
Kiedy myślimy o ciastach, często przypominają nam się tradycyjne smaki naszego dzieciństwa. Ale co powiecie na odrobinę świeżości i owocowego szaleństwa w jednym deserze?
Tradycyjne szwajcarskie ciasteczka, czekoladowo-migdałowe, na zewnątrz otoczone chrupiącą skorupką, wewnątrz mięciutkie i lekko ciągnące. Z wyraźna nutą korzenną, choć w smaku dominuje połąc...
Wyważone, przyjemne połączenie kruchuteńkiego ciasta z masą jabłeczną, masą kokosową i masą orzechowo-czekoladową. Całość pokryta kołderką z polewy czekoladowej oprószonej wiórkami kokosa.
Tym razem sernik pieczony. Dolna warstwa to masa jaglano-czekoladowa, górna to masa serowa o smaku waniliowym.
Babka ucierana o przyjemnie karmelowym smaku. Wilgotna, puszysta, długo zachowuje świeżość.
Malinianki, czyli drożdżówki z nadzieniem malinowym, obficie polane lukrem. ;) Pyszne, mięciutkie, rozpływające się w ustach.
Poniżej przepis na puszysty i wilgotny sernik mojej mamy. Nadal, mimo upływu lat, uważam, że jest to jeden z najlepszych serników, jakie jadłam
Pyszne puszyste ciacho z wyraźną kawową nutą. Na całość składają się dwa blaty biszkoptowe przełożone Nutellą, kawą pianką i masą śmietankową z lekko cytrynową nutą.
Wieniec drożdżowy, który nie tylko świetnie sprawdzi się jako dekoracja wielkanocnego stołu, ale również zaskoczy biesiadników
Bułeczki o niemiecko-amerykańskim rodowodzie. W smaku przypominają nieco bułeczki norweskie, ale są bardziej lepkie, chciałoby się powiedzieć ciągnące i zdecydowanie słodsze
Pyszne, mięciutkie, rozpływające się w ustach bułeczki. Mogłabym na ich temat mówić same ochy i achy, bo naprawdę są genialne. Maślane, ale jednocześnie bardzo puszyste.
Pavlova czekoladowa świetnie wpisze się w słodkie walentynkowe menu. Choć równie dobrze nadaje się na każdą inną okazję lub bez niej
Jeszcze jedne pączki do kolekcji, ale czy pączków można mieć dość? ;) Szczególnie w karnawale warto się skusić nie tylko na te tradycyjne. :)
Wilgotny, niezbyt słodki, z lekko wyczuwalnymi procentami (oczywiście w wersji dla dorosłych). Polubią go duzi i mali. ;)
Wilgotny kawowy biszkopt, kajmak i znowu dla przełamania słodyczy krem delikatnie kawowy. Takie połączenie musi być smaczne. ;)
To jedna z najlepszych Pavlov (czy tak to się odmienia?) jakie było mi dane jeść. :) Dzięki wyraźnej nucie kawy nie jest bardzo słodka i harmonijnie współgra
Pączki, które mnie - fance cynamonu - bardzo przypadły do gustu...
Kochani robiliście już swoje chatki z piernika? Jeśli nie to zróbcie koniecznie, bo zabawy i radości jest przy tym całe mnóstwo. Szczególnie dla dzieciaków to ogromna frajda.
Nieziemsko czekoladowy tort brownies, przekładany musem czekoladowy i masą kajmakowo-orzechowo-kokosową.
Jeśli podobnie jak ja lubicie wypieki z marcepanem, to ten wypiek zdecydowanie przypadnie Wam do gustu.
Klasyczny, puszysty i delikatny sernik przekładany paskami czekoladowego biszkopta, dzięki czemu po ukrojeniu tworzy się przyjemny dla oka widok szachownicy.