Drożdżówka z marmoladą to klasyczny wybór, który nigdy nie zawodzi.
Rogale marcińskie to jedno z najbardziej charakterystycznych i ukochanych ciast w polskiej kuchni, szczególnie znane i cenione w Poznaniu.
Pyszna chałka z masłem lub domowej roboty dżemem, to najlepsze śniadanie, jakie mogę sobie wyobrazić.
Pianki marshmallow to popularny deser, który można łatwo zrobić w domu.
Sernik z jagodami na zimno to prawdziwa uczta dla podniebienia w ciepłe dni.
Piankowy, delikatny sernik brzoskwiniowy. Samo przygotowanie tego sernika nie zajmie Wam więcej niż 10 min.
Te tarteletki są na czekoladowym cieście. Na tartaletce jest krem o smaku amaretto i wiśnie które można zastąpić innymi owocami. Kruche ciasto tartaletki rozpływa się w ustach.
Wilgotne, puszyste babeczki cytrynowe. W naszych babeczkach znajdziemy porzeczki które możemy zastąpić innymi drobnymi owocami. Ciasto jest mięciutkie.
Bardzo smaczne, wilgotne i mięciutkie muffinki marchewkowe o korzennym aromacie. Te muffinki są idealne na jesienną porę.
Znajdziecie w muffinkach z czekoladą też orzechy brazylijskie i suszone banany. Te muffinki czekoladowe są bardzo wilgotne przez zbledowane banany.
Muffinki z jabłkami- Są nieco zdrowsze niz klasyczne muffinki , ale tak samo pyszne. W środku mają kawałki jabłek.
Babeczki z różą- nie za słodkie. W środku mają konfiture różaną. Mają pyszny, puszysty krem mascarpone. Bardzo polecam.
Muffinki z malinami-Sycące, pożywne muffiny z mąki razowej, pełne świeżych, soczystych malin.
Mocno cytrynowe, aromatyczne i orzeźwiające, ale nie za kwaśne muffinki wypełnione borówkami, które można zamienić na maliny, porzeczki, jagody lub inne drobne owoce.
Muffiny przygotowane na bazie mąki ryżowej i kukurydzianej. Wolne od glutenu, ale nie mniej pyszne niż takie tradycyjne przygotowane na bazie mąki pszennej.
babeczki haloweenowe dynie- kakaowe babeczki z nutą chilli. Ozdobione na wierzchu pomarańczowym lukrem, aby wyglądały jak dynia
Babeczki, które idealnie wpisują się w walentynkowe menu. :) A jeśli nie obchodzicie Walentynek zróbcie je dla bliskiej Wam osoby z jakiekolwiek innej okazji
Pyszny czekoladowy deser, który prawdopodobnie został stworzony przez mistrza kuchni Jean-Georges Vongerichten
Babeczki last minut. Ich przygotowanie nie zajmie Wam więcej niż 10 minut, a są tak pyszne, że jest dalece prawdopodobne, iż znikną ze świątecznego stołu jako pierwsze. ;)
Coś dla fanów kajmaku. Wilgotne, lekko kakaowe muffinki z kajmakową wkładką i ... bonusem w postaci kajmakowej polewy.
Tradycyjne szwajcarskie ciasteczka, czekoladowo-migdałowe, na zewnątrz otoczone chrupiącą skorupką, wewnątrz mięciutkie i lekko ciągnące. Z wyraźna nutą korzenną, choć w smaku dominuje połąc...
Wyważone, przyjemne połączenie kruchuteńkiego ciasta z masą jabłeczną, masą kokosową i masą orzechowo-czekoladową. Całość pokryta kołderką z polewy czekoladowej oprószonej wiórkami kokosa.
Miękkie i lekko ciągnące w środku, z chrupiącą skorupką na zewnątrz. W smaku przypominają brownies. Mocno czekoladowe.
Serniczki, które zniknęły u nas w mgnieniu oka. Wilgotna, jedwabiście kremowa, dyniowa masa, z przyjemną nutą cynamonu i aromatem skórki z pomarańczy.
Mięciutkie i lekko chrupiące ciasteczka o lekko karmelowym posmaku. Zasmakują nie tylko dzieciom. ;) Ciasteczka są ekspresowe i proste w przygotowaniu.
Kruche ciasteczka z cukrem, z przepisu znalezionego w kajecie mojej babci, choć nie pamiętam, by je piekła w takiej formie, ale pewnie byłam zbyt mała, by wszystkie jej wypieki spamiętać
Malinianki, czyli drożdżówki z nadzieniem malinowym, obficie polane lukrem. ;) Pyszne, mięciutkie, rozpływające się w ustach.
Lekki biszkopt wypełniony po same brzegi musem truskawkowym. Minimalizm, ale za to jaki smaczny. Jeśli podobnie jak ja uwielbiacie truskawki, t
Zdrowe ciasto bez jajek, mąki, tłuszczu i cukru. Okazuje się, że jest to możliwe. :) Nie powiem, żeby było jakoś wybitnie niskokaloryczne
Zdrowe lody bez dodatku śmietanki, żółtek, mleka i cukru, a mimo to naprawdę smaczne. Niewątpliwą ich zaletą jest niska kaloryczność