Drożdżówka z marmoladą to klasyczny wybór, który nigdy nie zawodzi.
Placek ze śliwkami to klasyk polskiej kuchni, który nigdy nie wychodzi z mody.
Jeśli jesteś miłośnikiem prostych, ale smakowitych deserów, to mam dla Ciebie coś specjalnego: ciasto jogurtowe z malinami.
Jeśli myślisz, że tarta z truskawkami nie może być lepsza, to nasza wersja z mascarpone i kakaowym spodem z pewnością Cię zaskoczy.
Truskawkowe do granic możliwości. Typowo letnie. Truskawki otulone puszystą masą twarogową, wspaniale pachnącą skórką cytrynową. A to wszystko na kruchym lekko cytrynowym spodzie polanym bia...
Jeśli kochasz połączenie kruchego ciasta z owocową świeżością, moja tarta z truskawkami jest właśnie dla Ciebie.
Jeśli myślisz, że tarta z truskawkami jest już doskonała, to moja tarta z serem i truskawkami z pewnością Cię zaskoczy.
Hejka! Jeżeli myślisz, że tort i truskawki to tylko kolejna klasyczna kompozycja, zanim wydasz werdykt, zanurz się w smaku tego torcika czekoladowego z truskawkami!
Odkryj nowy wymiar deserów z naszym jogurtowym ciastem z brzoskwiniami!
Sernik to symbol wielu rodzinnnych spotkań i uroczystości. Często kojarzy się z ciepłem domowego ogniska i tradycją.
Kiedy myślimy o ciastach, często przypominają nam się tradycyjne smaki naszego dzieciństwa. Ale co powiecie na odrobinę świeżości i owocowego szaleństwa w jednym deserze?
Sernik z jagodami na zimno to prawdziwa uczta dla podniebienia w ciepłe dni.
Piankowy, delikatny sernik brzoskwiniowy. Samo przygotowanie tego sernika nie zajmie Wam więcej niż 10 min.
Holenderska odmiana szarlotki, czyli Hollandse appeltaart. Tak na dobrą sprawę niewiele różni się od naszej polskiej szarlotki.
Wyważone, przyjemne połączenie kruchuteńkiego ciasta z masą jabłeczną, masą kokosową i masą orzechowo-czekoladową. Całość pokryta kołderką z polewy czekoladowej oprószonej wiórkami kokosa.
Proste, ciasto ucierane z jabłkami i cynamonową nutą. Puszyste i wilgotne za razem. Idealne do popołudniowej kawki lub herbaty.
Szarlotki nigdy mi się chyba nie znudzą. A nadchodząca powoli jesień nastraja wyjątkowo jabłecznikowo i szarlotkowo.
Ciasto jest kruchuteńkie, cienkie i delikatnie chrupiące, z przyjemną waniliową nutą. A jabłuszka mięciutkie, przyjemnie rozpływające się w ustach, ale nie „rozciapciane”.
Krucha migdałowa tarta pokryta skarmelizowanymi morelami. Z delikatnie wyczuwalną nutą cynamonu.
Nie bez powodu nazwałam je ekspresowe, jego przygotowanie nie zajmie Wam więcej niż kwadrans.
Krucha tarta z delikatnym i puszystym kremem cytrynowym i truskawkami. Całość mocno orzeźwiająca, rozpływająca się w ustach i jeśli lubicie takie cytrynowe smaczki będziecie zadowoleni.
Zdrowe ciasto bez jajek, mąki, tłuszczu i cukru. Okazuje się, że jest to możliwe. :) Nie powiem, żeby było jakoś wybitnie niskokaloryczne
Smaczne, lekkie, wilgotne (nie, nie pomyliłam się pisząc to słowo) :). Mimo że bez grama masła czy oleju ciasto wychodzi wilgotne i sprężyste
Przepis tak banalny, że zastanawiam się czy w ogóle powinno się o nim mówić per "przepis". ;) Nieco zdrowsza wersja tradycyjnych owoców pod kruszonką
Szybki i bezproblemowy, niezbyt wyrafinowany, ale wyjątkowo smaczny placek budyniowo-jabłkowy.
Ciasto idealne na jesień i zimę, można rzec, że nawet trochę w klimacie świątecznym. Miodowe blaty przełożone nadzieniem ze smażonych jabłek i kremem budyniowym.
Połączenie delikatnego ucieranego ciasta na samych żółtkach z masą jabłeczno-budyniową, bitą śmietaną i chrupiącą bezą.
Krucha tarta z przepysznym musem dyniowym. Nadzienie jest bardzo delikatnem z subtelną waniliową nutką.
Kruchuteńka, rozpływająca się w ustach szarlotka mojej mamy, która obok tej babcinej jest najczęściej serwowana w naszym domu.
Znacznej części z Was zapewne bardzo dobrze znane ciasto ze szpinakiem, któremu ciacho zawdzięcza swą piękna, charakterystyczna barwę.