Lody nutellowe

Przyg: 10 min Pieczenie: 0 min
Łatwy
Porcje: 4
Filtry wyszukiwania
IMG_5453.JPG

Składniki:

  • Lody:

    Ilość Składnik
    Nutelli lub innego kremu czekoladowo-orzechowego
    niesłodzonego mleka kondensowanego
    mleka (mój dodatek)

Sposób przygotowania

Składniki zmiksować, schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Przelać do maszynki do lodów i przygotować lody zgodnie z instrukcją producenta. Lody można przygotować bez użycia maszyny. Schłodzoną masę przelewamy do pojemnika, wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin, w czasie mrożenia mieszamy lody co ok. 40-50 min (dzięki temu rozbijecie tworzące się kryształki lodu w masie).

Smacznego :)

Przyg: 10 min Pieczenie: 0 min
Łatwy
Porcje: 4

Jedne z lepszych lodów jakie miałam okazję jeść. Aksamitnie kremowe, o wyraźnym smaku Nutelli, dość słodkie, ale nie przesłodzone. Mnie zasmakowały, mimo że za samą Nutellą nie przepadam. Co istotne, nie wymagają maszynki do mrożenia. Wystarcza zaledwie trzy składniki i możemy cieszyć się intensywnym czekoladowo-orzechowym smakiem lodów. :) Autorem przepisu jest Clotilde Dusoulier, prowadząca bloga Chocolate&Zucchini. Polecam!

IMG_5442.JPG

Komentarze Czytelników

Komentarze są moderowane, a więc pojawiają się na blogu po zaakceptowaniu ich treści.

Twój komentarz
  • SlodkieFantazje SlodkieFantazje
    2014-04-27 17:28:21

    @Karolina - nie. Pozdrawiam

    Twój komentarz
  • Karolina Karolina
    2014-04-27 15:57:54

    Witam.Czy mleko skondensowane trzeba gotowac??

    Twój komentarz
  • Fuku Fuku
    2013-08-27 12:27:19

    Były przepyszne! ^ _ ^ Z chęcią zjadłabym je całe, ale na moje nieszczęście musiałam podzielić się z rodziną. :<

    Twój komentarz
  • Jola szyndlarewicz Jola szyndlarewicz
    2013-08-23 13:40:27

    Nie mogłabym ich zrobić ...bo obawiam się, zę wszystkie zjadłabym sama:). Obłędne:)

    Twój komentarz
  • Angie Angie
    2013-08-23 07:52:02

    One muszą być bajecznie pyszne; )

    Twój komentarz

Lody nutellowe

Lody nutellowe

Przygotowanie: 10 min. Pieczenie: 0 min

Poziom trudności: Łatwy

Ilość porcji: 4

Opis

Jedne z lepszych lodów jakie miałam okazję jeść. Aksamitnie kremowe, o wyraźnym smaku Nutelli, dość słodkie, ale nie przesłodzone. Mnie zasmakowały, mimo że za samą Nutellą nie przepadam. Co istotne, nie wymagają maszynki do mrożenia. Wystarcza zaledwie trzy składniki i możemy cieszyć się intensywnym czekoladowo-orzechowym smakiem lodów. :) Autorem przepisu jest Clotilde Dusoulier, prowadząca bloga Chocolate&Zucchini. Polecam!

Składniki

  • Lody:

    Ilość Składnik
    Nutelli lub innego kremu czekoladowo-orzechowego
    niesłodzonego mleka kondensowanego
    mleka (mój dodatek)

Sposób przygotowania

Składniki zmiksować, schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Przelać do maszynki do lodów i przygotować lody zgodnie z instrukcją producenta. Lody można przygotować bez użycia maszyny. Schłodzoną masę przelewamy do pojemnika, wstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin, w czasie mrożenia mieszamy lody co ok. 40-50 min (dzięki temu rozbijecie tworzące się kryształki lodu w masie).

Smacznego :)