Przygotowanie: 15 min. Pieczenie: 0 min
Poziom trudności: Łatwy
Ilość porcji: 16
Słynne amerykańskie miękkie placki, które najczęściej podaje się z syropem klonowym lub/i z chrupiącym smażonym bekonem w wersji bardziej wytrawnej. Ja uwielbiam je zarówno z samym syropem, jak i z dużą ilością owoców. Tym razem w wersji z mąką kokosową. Jemy je z rodzinka przynajmniej 2-3 razy w m-cu, najczęściej na weekendowe śniadanko i zupełnie nie wiem, dlaczego do tej pory nie dodałam przepisu.
| Ilość | Składnik |
|---|---|
| mąki kokosowej | |
| proszku do pieczenia | |
| 2 łyżeczki | ksylitolu |
| szczypta soli | |
| średnie jajka | |
| mleka krowiego lub kokosowego (może być inne roślinne wg upodobań) |
| Ilość | Składnik |
|---|---|
| syrop klonowy lub golden syrup do polania placuszków | |
| ulubione owoce |