Pancakes

Przyg: 15 min Pieczenie: 0 min
Łatwy
Porcje: 16
Filtry wyszukiwania
IMG_7073.JPG

Składniki:

  • Pancakes:

    Ilość Składnik
    mąki kokosowej
    proszku do pieczenia
    2 łyżeczki ksylitolu
    szczypta soli
    średnie jajka
    mleka krowiego lub kokosowego (może być inne roślinne wg upodobań)
  • Dodatkowo:

    Ilość Składnik
    syrop klonowy lub golden syrup do polania placuszków
    ulubione owoce

Sposób przygotowania

Mąkę, proszek do pieczenia i sól wsypać do miski i wymieszać.
W drugim naczyniu zmiksować jajka z ksylitolem, dodać mleko i suche składniki, wymieszać.  

Smażyć niewielkie placki na lekko natłuszczonej, nieprzywierającej patelni. Gdy placuszki zarumienią się z jednej strony delikatnie przekręcamy je na drugą stronę za pomocą łopatki (ciasto z maki kokosowej jest bardzo kruche, delikatne, więc łatwo się rwie). Smażymy do zarumienienia z drugiej strony i wykładamy na talerz.
Podajemy z ulubionymi owocami lub innymi dodatkami np. syropem klonowym.

Smacznego :)




Przyg: 15 min Pieczenie: 0 min
Łatwy
Porcje: 16

Słynne amerykańskie miękkie placki, które najczęściej podaje się z syropem klonowym lub/i z chrupiącym smażonym bekonem w wersji bardziej wytrawnej. Ja uwielbiam je zarówno z samym syropem, jak i z dużą ilością owoców. Tym razem w wersji z mąką kokosową. Jemy je z rodzinka przynajmniej 2-3 razy w m-cu, najczęściej na weekendowe śniadanko i zupełnie nie wiem, dlaczego do tej pory nie dodałam przepisu. 

IMG_7112.JPG IMG_7141.JPG IMG_7155.JPG

Komentarze Czytelników

Komentarze są moderowane, a więc pojawiają się na blogu po zaakceptowaniu ich treści.

Twój komentarz
  • lucka lucka
    2015-03-02 15:41:38

    Zrobiłam w weekend. Z braku syropu polałam płynnym miodem i podałam z owocami. Pyszności!

    Twój komentarz
  • 2015-02-28 22:40:40

    piękny stosik :)

    Twój komentarz
  • 2015-02-28 21:43:48

    <3

    Twój komentarz
  • 2015-02-28 08:20:03

    o ja też wczoraj robiłam :) pyszności :)

    Twój komentarz
  • 2015-02-27 14:59:01

    Syropu smaku też nie znam

    Twój komentarz
  • 2015-02-27 14:58:43

    Nigdy nie jadłam

    Twój komentarz
  • 2015-02-27 12:46:22

    i syrop klonowy mmmmmm :D

    Twój komentarz
    • 2015-02-27 12:50:59

      taaak :) bez niego to już nie ten smak ;)

      Twój komentarz
  • 2015-02-27 11:20:34

    Oj te weekendy !!!!! 😊

    Twój komentarz
    • 2015-02-27 11:36:22

      Dziękuje.. Dozobaczenia a teraz uciekam do pracy!!!!

      Twój komentarz
    • 2015-02-27 11:35:19

      jak najbardziej może być orkiszowa , tylko wtedy dajemy z 1/4 mleka/maślanki więcej, żeby placuszki nie były za suche :) przepis zaraz będzie :)

      Twój komentarz
    • 2015-02-27 11:33:21

      Wiec czekamy na przepis na blogu !!! Jutro z corka sobie zrobimy śniadanie !!!

      Twój komentarz
    • 2015-02-27 11:32:51

      Orkiszowa Tez moze byc po przywiozłam sobie dużo z Polski?

      Twój komentarz
    • 2015-02-27 11:31:14

      oj tam, na jednego,dwa można się skusić ;) zrobić z mąki pełnoziarnistej będzie zdrowiej, do tego mnóstwo owoców i już jest prawie dietetycznie ;)

      Twój komentarz
    • 2015-02-27 11:26:07

      Tylko kusza....

      Twój komentarz
    • 2015-02-27 11:24:57

      :)

      Twój komentarz

Pancakes

Pancakes

Przygotowanie: 15 min. Pieczenie: 0 min

Poziom trudności: Łatwy

Ilość porcji: 16

Opis

Słynne amerykańskie miękkie placki, które najczęściej podaje się z syropem klonowym lub/i z chrupiącym smażonym bekonem w wersji bardziej wytrawnej. Ja uwielbiam je zarówno z samym syropem, jak i z dużą ilością owoców. Tym razem w wersji z mąką kokosową. Jemy je z rodzinka przynajmniej 2-3 razy w m-cu, najczęściej na weekendowe śniadanko i zupełnie nie wiem, dlaczego do tej pory nie dodałam przepisu. 

Składniki

  • Pancakes:

    Ilość Składnik
    mąki kokosowej
    proszku do pieczenia
    2 łyżeczki ksylitolu
    szczypta soli
    średnie jajka
    mleka krowiego lub kokosowego (może być inne roślinne wg upodobań)
  • Dodatkowo:

    Ilość Składnik
    syrop klonowy lub golden syrup do polania placuszków
    ulubione owoce

Sposób przygotowania

Mąkę, proszek do pieczenia i sól wsypać do miski i wymieszać.
W drugim naczyniu zmiksować jajka z ksylitolem, dodać mleko i suche składniki, wymieszać.  

Smażyć niewielkie placki na lekko natłuszczonej, nieprzywierającej patelni. Gdy placuszki zarumienią się z jednej strony delikatnie przekręcamy je na drugą stronę za pomocą łopatki (ciasto z maki kokosowej jest bardzo kruche, delikatne, więc łatwo się rwie). Smażymy do zarumienienia z drugiej strony i wykładamy na talerz.
Podajemy z ulubionymi owocami lub innymi dodatkami np. syropem klonowym.

Smacznego :)