Słodkie kosteczki

Przyg: 30 min Pieczenie: 0 min
Łatwy
Porcje: 40
Filtry wyszukiwania
IMG_5234.JPG

Składniki:

  • Kosteczki

    Ilość Składnik
    paluszki dla dzieci (używałam paluszków Lajkonik)
    mini pianki marshmallows
    biała czekolada dobrej jakości

Sposób przygotowania

Paluszki przełamać na pół, tak by z jednego powstały dwa jednakowej wielkości paluszki. Z obu stron nabić na nie pianki.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Każdą kostkę zanurzyć dokładnie w czekoladzie, wyjąć za pomocą widelca lub łopatki i ułożyć na macie teflonowej/papierze do wypieków lub folii aluminiowej do zastygnięcia. Można włożyć do lodówki, żeby przyspieszyć ten proces.

Smacznego :)
Przyg: 30 min Pieczenie: 0 min
Łatwy
Porcje: 40
Banalne w przygotowaniu kosteczki, które idealnie sprawdzą się na imprezę "halloween'ową". Wystarczą zaledwie trzy składniki - paluszki, mini pianki marshmallows i biała czekolada - i w kilka chwil wyczarujecie takie oto kosteczki. :) Źródło inspiracji tutaj. 
IMG_5245.JPG

Komentarze Czytelników

Komentarze są moderowane, a więc pojawiają się na blogu po zaakceptowaniu ich treści.

Twój komentarz
  • Marcin Wojciechowski Marcin Wojciechowski
    2015-10-12 14:41:18

    Dobre to.

    Twój komentarz
  • bon appetit mon amie bon appetit mon amie
    2014-10-30 10:01:27

    Bardzo fajny pomysł na halloweenowa imprezkę

    Twój komentarz

Słodkie kosteczki

Słodkie kosteczki

Przygotowanie: 30 min. Pieczenie: 0 min

Poziom trudności: Łatwy

Ilość porcji: 40

Opis

Banalne w przygotowaniu kosteczki, które idealnie sprawdzą się na imprezę "halloween'ową". Wystarczą zaledwie trzy składniki - paluszki, mini pianki marshmallows i biała czekolada - i w kilka chwil wyczarujecie takie oto kosteczki. :) Źródło inspiracji tutaj. 

Składniki

  • Kosteczki

    Ilość Składnik
    paluszki dla dzieci (używałam paluszków Lajkonik)
    mini pianki marshmallows
    biała czekolada dobrej jakości

Sposób przygotowania

Paluszki przełamać na pół, tak by z jednego powstały dwa jednakowej wielkości paluszki. Z obu stron nabić na nie pianki.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Każdą kostkę zanurzyć dokładnie w czekoladzie, wyjąć za pomocą widelca lub łopatki i ułożyć na macie teflonowej/papierze do wypieków lub folii aluminiowej do zastygnięcia. Można włożyć do lodówki, żeby przyspieszyć ten proces.

Smacznego :)