Klasyczna biała Pavlova - delikatna, chrupiąca na zewnątrz, lekko ciągnąca i piankowa w środku beza w połączeniu z bitą śmietaną i owocami.
Wilgotny, niezbyt słodki, z lekko wyczuwalnymi procentami (oczywiście w wersji dla dorosłych). Polubią go duzi i mali. ;)
Obłędnie czekoladowy, wilgotny, nieziemsko pyszny tort, któremu nie sposób się oprzeć.
Przepis na ten tort miałam dodać już tydzień temu, ale niestety najpierw zaskoczył mnie nawał obowiązków w pracy, a chwilę później choroba moja i córci, więc przepis musiał chwilę odczekać. ...
Lubicie praliny Raffaello? Jeśli tak, to nie mam wątpliwości, że ten torcik Wam zasmakuje. Puszysty biszkopt migdałowy przełożony kremem kokosowym na bazie śmietanki, białej czekolady likier...
Inspiracją dla tego tortu był tort kajmakowy z cukierni Sowy, był tak pyszny, że myśli o nim nie dawały mi spokoju… musiałam go zrobić. :D I wiecie co? Trochę pokombinowałam i wyszedł nawet ...