Tym razem pancakes w wersji pełnoziarnistej, wypełnione po same brzegi bananami. Robimy je w domu od dawna i niezmiernie mnie zachwycają
Placuszki, które nie zawierają glutenu. Jeśli użyjemy mleka roślinnego pozbawimy je też laktozy.
Słynne amerykańskie miękkie placki, które najczęściej podaje się z syropem klonowym lub/i z chrupiącym smażonym bekonem
Racuchów ze względu na ich kaloryczność nie robię zbyt często. Ba! W zasadzie robię je raz, góra dwa razy w roku...
To przepis, z którego najczęściej robię naleśniki. Naleśniki wychodzą z niego cieniutkie, bardziej wyraziste w smaku.
Omlet jest bardzo puszysty, delikatny, mięciutki jak puch, nie sposób go nie polubić.
Naleśniki wychodzą cieniutkie, delikatne, wręcz subtelne, z delikatnym posmakiem słodyczy - świetnie sprawdzają się z nadzieniem na słodko.
Pierogi z jagodami to taka klasyka, do której wracam każdego lata. Moja córcia je uwielbia, a ja mam do nich ogromny sentyment
Tym razem propozycja śniadaniowa. Choć moja córcia lubi te placki jadać na kolację. :DPlacuszki wychodzą przepyszne, delikatne jak puch, rozpływające się w ustach, wilgotne. W smaku przypomi...
Bardzo smaczne naleśniki wg przepisu M. Roux, które robię już od ładnych kilku lat i muszę przyznać, że bardzo nam smakują. Tym razem wzbogaciłam je o dodatek gorzkiej czekolady i kakao, dzi...
Gdy spróbowałam tych placuszków, byłam naprawdę zdumiona, mało kalorii, z minimalną ilością tłuszczu, a tak cieszą podniebienie. :) Są naprawdę smaczne i ciężko się oprzeć kolejnym kęsom. :)...