Lody jagodowe

Przyg: 20 min Pieczenie: 0 min
Łatwy
Porcje: 8
Filtry wyszukiwania
IMG_3461.JPG

Składniki:

  • Na około 750 ml lodów:

    Ilość Składnik
    cukru
    wody
    jagód (dałam ok 100 g więcej)
    śmietanki kremówki

Sposób przygotowania

Cukier wymieszać z wodą w rondelku, doprowadzić do wrzenia, gotować około 2 minut (aż cukier całkowicie się rozpuści). 
Dodać umyte jagody. Gotować około 2 minut, następnie wszystko dokładnie zmiksować blenderem. Ostudzić i włożyć do lodówki do całkowitego schłodzenia. 

Wyjąć z lodówki schłodzoną masę jagodową, wymieszać, umieścić w maszynie do lodów. Dalej postępować według instrukcji swojej maszyny do lodów.

Smacznego :)

Przyg: 20 min Pieczenie: 0 min
Łatwy
Porcje: 8
Pyszne lody, intensywnie jagodowe, z wyczuwalnym posmakiem śmietanki. Najmłodszym sprawiają mnóstwo frajdy, bo mocno barwią język i buźki na fioletowo. ;) Przepis znalazłam u Doroty. Polecam. :)

Komentarze Czytelników

Komentarze są moderowane, a więc pojawiają się na blogu po zaakceptowaniu ich treści.

Twój komentarz

Lody jagodowe

Lody jagodowe

Przygotowanie: 20 min. Pieczenie: 0 min

Poziom trudności: Łatwy

Ilość porcji: 8

Opis

Pyszne lody, intensywnie jagodowe, z wyczuwalnym posmakiem śmietanki. Najmłodszym sprawiają mnóstwo frajdy, bo mocno barwią język i buźki na fioletowo. ;) Przepis znalazłam u Doroty. Polecam. :)

Składniki

  • Na około 750 ml lodów:

    Ilość Składnik
    cukru
    wody
    jagód (dałam ok 100 g więcej)
    śmietanki kremówki

Sposób przygotowania

Cukier wymieszać z wodą w rondelku, doprowadzić do wrzenia, gotować około 2 minut (aż cukier całkowicie się rozpuści). 
Dodać umyte jagody. Gotować około 2 minut, następnie wszystko dokładnie zmiksować blenderem. Ostudzić i włożyć do lodówki do całkowitego schłodzenia. 

Wyjąć z lodówki schłodzoną masę jagodową, wymieszać, umieścić w maszynie do lodów. Dalej postępować według instrukcji swojej maszyny do lodów.

Smacznego :)