Tradycyjne szwajcarskie ciasteczka, czekoladowo-migdałowe, na zewnątrz otoczone chrupiącą skorupką, wewnątrz mięciutkie i lekko ciągnące. Z wyraźna nutą korzenną, choć w smaku dominuje połąc...
Zapewne też od czasu do czasu macie dylemat, co zrobić z białkami, które zostały po przygotowywaniu ciasta kruchego, drożdżowego tudzież innych słodkości z dodatkiem samych żółtek. Mnie zdar...
Uzależniające babeczki, którym już po pierwszym kęsie bardzo ciężko się oprzeć. Chrupiąca z wierzchu i lekko ciągnąca wewnątrz beza o wyraźnym smaku orzecha laskowego przełożona pysznym pusz...
Pyszny, dość lekki torcik, którego podstawą jest ciasto w smaku przypominające ciasto półkruche, choć przygotowuje się je raczej jak ciasto ucierane. Wierzch obydwu blatów ciasta pokryty jes...
Zewsząd atakują mnie przeróżne bezowe torty i inne wspaniałości, a że jestem na diecie, mogę sobie o nich tylko pomarzyć. ;) Dlatego postanowiłam podarować sobie namiastkę tych bezowych wspa...