Pyszny czekoladowy deser, który prawdopodobnie został stworzony przez mistrza kuchni Jean-Georges Vongerichten
Prosty, szybki i dość pożywny deser, który świetnie sprawdzi się na podwieczorek, ale może nam też zastąpić np. drugie śniadanie.
Przepis tak banalny, że zastanawiam się czy w ogóle powinno się o nim mówić per "przepis". ;) Nieco zdrowsza wersja tradycyjnych owoców pod kruszonką
Tym razem pancakes w wersji pełnoziarnistej, wypełnione po same brzegi bananami. Robimy je w domu od dawna i niezmiernie mnie zachwycają
Placuszki, które nie zawierają glutenu. Jeśli użyjemy mleka roślinnego pozbawimy je też laktozy.
Szybki, zdrowy deser owocowy, który zapewne wielu z Was od czasu do czasu jadło w dzieciństwie. :)
Racuchów ze względu na ich kaloryczność nie robię zbyt często. Ba! W zasadzie robię je raz, góra dwa razy w roku...
Klasyczny sos czekoladowy o głębokim smaku i aromacie czekolady, idealny na ciepło do lodów, naleśników, ciast i wszelkich deserów.
Jeden z moich ulubionych. Nie sposób mu się oprzeć. Jedwabiście kremowy, delikatny, nie za słodki.
Jeśli podobnie jak ja macie dni, kiedy musicie zjeść niemal natychmiast coś mocno czekoladowego, i nic, ale to nic nie jest w stanie tego zastąpić spróbujcie tego pieczonego deseru. Wymyślił...
Bardzo smaczne naleśniki wg przepisu M. Roux, które robię już od ładnych kilku lat i muszę przyznać, że bardzo nam smakują. Tym razem wzbogaciłam je o dodatek gorzkiej czekolady i kakao, dzi...
Dzisiaj mam dla Was prosty i szybki deser, ale za to bardzo smaczny. Można rzecz – klasyka gatunku. Mało kto nie zna tego połączenia, ale jeśli jakimś cudem wcześniej go nie próbowaliście, t...
Zewsząd atakują mnie przeróżne bezowe torty i inne wspaniałości, a że jestem na diecie, mogę sobie o nich tylko pomarzyć. ;) Dlatego postanowiłam podarować sobie namiastkę tych bezowych wspa...
Tym razem ekspresowy przepis na szybki i zmysłowy deser we dwoje, idealny np. na Walentynki .Ekspresowy, bo przygotowanie zajmie Wam nie dłużej niż 5 minut, a jeśli tylko lubicie czekoladę (...
Clafoutis to francuski deser z owocami, najczęściej z wiśniami lub czereśniami. Zaleca się, by owoców nie pozbawiać pestek, dzięki czemu ciasto nabiera dodatkowo migdałowego aromatu. Ciasto ...