Muffinki z jagodami i białą czekoladą

Przyg: 15 min Pieczenie: 25 min
Łatwy
Porcje: 12
Filtry wyszukiwania
IMG_8288.JPG

Składniki:

  • Ilość Składnik
    mąki pszennej
    cukru pudru
    jajko
    masła, roztopionego
    mleka
    proszku do pieczenia
    szczypta soli
    jagód
    80 g białej czekolady, posiekanej

Sposób przygotowania

Piekarnik nastawić na 200°C (z termoobiegiem 180°C). Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól wymieszać. Jajko wymieszać z masłem, mlekiem. Dodać suche składniki, oczyszczone jagody i czekoladę, wymieszać tylko do połączenia się składników. Ciasto powinno być lekko grudkowate.

Ciasto przełożyć do formy na muffinki i piec ok. 25 minut, aż wierzch będzie złoty i chrupiący.


Smacznego :)

Przyg: 15 min Pieczenie: 25 min
Łatwy
Porcje: 12

Ekspresowe, proste w przygotowaniu i bardzo smaczne muffiny. Idealne, gdy potrzebujemy przygotować szybki deser dla niespodziewanych gości, lub gdy zwyczajnie nie chcemy spędzać połowy dnia w kuchni. ;) Świetne też do porannej kawy. :)

Ciasto wilgotne i aromatyczne, a połączenie jagód i białej czekolady wybornie smakuje. Niech rekomendacją będzie fakt, że moja bardzo wybredna córcia po spróbowaniu chciała jeszcze i jeszcze. ;)

IMG_8295.JPG

Komentarze Czytelników

Komentarze są moderowane, a więc pojawiają się na blogu po zaakceptowaniu ich treści.

Twój komentarz
  • Jagoda Jagoda
    2012-07-13 16:28:49

    Edytuję poprzedni komentarz: źle przeczytałam i dałam o 50g jagód za mało.

    Twój komentarz
  • Jagoda Jagoda
    2012-07-13 14:46:58

    Zrobiłam je i polecam :) Z przepisu wyszło niecałe osiem. Chyba sobie gdzieś zapiszę ten przepis na przyszłość, jeśli nie masz nic przeciwko. Myślę, że dodanie więcej owoców jeszcze bardziej wypełni muffinki ;)

    Twój komentarz
  • pieczarkamysia pieczarkamysia
    2011-07-25 08:45:34

    Wygladaja cudnie! :)

    Twój komentarz
  • Nemi Nemi
    2011-07-24 14:17:43

    Jagody, czekolada - czego chcieć więcej?:)

    Twój komentarz
  • Panna Malwinna Panna Malwinna
    2011-07-24 10:27:06

    Ale apetyczne muffinki;)

    Twój komentarz
  • judik1119 judik1119
    2011-07-24 09:34:54

    Bardzo lubię połączenie jagód i białej czekolady. Muffinki musiały być pyszne:)

    Twój komentarz
  • Trzcinowisko Trzcinowisko
    2011-07-24 08:08:03

    Jagody królują:)

    Twój komentarz

Muffinki z jagodami i białą czekoladą

Muffinki z jagodami i białą czekoladą

Przygotowanie: 15 min. Pieczenie: 25 min

Poziom trudności: Łatwy

Ilość porcji: 12

Opis

Ekspresowe, proste w przygotowaniu i bardzo smaczne muffiny. Idealne, gdy potrzebujemy przygotować szybki deser dla niespodziewanych gości, lub gdy zwyczajnie nie chcemy spędzać połowy dnia w kuchni. ;) Świetne też do porannej kawy. :)

Ciasto wilgotne i aromatyczne, a połączenie jagód i białej czekolady wybornie smakuje. Niech rekomendacją będzie fakt, że moja bardzo wybredna córcia po spróbowaniu chciała jeszcze i jeszcze. ;)

Składniki

  • Ilość Składnik
    mąki pszennej
    cukru pudru
    jajko
    masła, roztopionego
    mleka
    proszku do pieczenia
    szczypta soli
    jagód
    80 g białej czekolady, posiekanej

Sposób przygotowania

Piekarnik nastawić na 200°C (z termoobiegiem 180°C). Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól wymieszać. Jajko wymieszać z masłem, mlekiem. Dodać suche składniki, oczyszczone jagody i czekoladę, wymieszać tylko do połączenia się składników. Ciasto powinno być lekko grudkowate.

Ciasto przełożyć do formy na muffinki i piec ok. 25 minut, aż wierzch będzie złoty i chrupiący.


Smacznego :)