To zupełnie inna bajka niż prezentowane tu przeze mnie jakiś czas temu trufle włoskie. I mi osobiście te kokosowo-rumowe bardziej przypadły do gustu. Może to za sprawą połączenia czekolady i...
Obłędnie pyszne ciasto, które powstało na skutek totalnej improwizacji i nawet przez chwilę nie przypuszczałam, że będzie aż tak pyszne. Jeśli podobnie jak ja lubicie keksy i inne rumowe cia...
Z reguły nie przepadam za keksami i innymi ciastami z bakaliami, ale od czasu do czasu nachodzi mnie na nie ochota, a nawet jak nie nachodzi, to jestem zmotywowana, by od czasu do czasu je p...
Inspiracją dla tego tortu był Czekoladowy tort wiśniowy M. Gessler z książki „Kocham gotować. Przepis na życie”. Choć w oryginale niektóre smaki jak dla mnie się gryzły, więc tort zrobiłam t...
Jest następczynią babki Au Rhum. Ponoć w połowie XIX wieku jeden z braci Julien, słynnych paryskich cukierników, eksperymentował z przepisem na tradycyjną babkę, pozbył się bakalii i nasączy...
Inspiracją dla tego tortu był tort kajmakowy z cukierni Sowy, był tak pyszny, że myśli o nim nie dawały mi spokoju… musiałam go zrobić. :D I wiecie co? Trochę pokombinowałam i wyszedł nawet ...
To bez wątpienia jeden z najlepszych serników jakie jadłam… jedwabiście kremowy, pachnący rumem i korzennymi przyprawami. Każdy kęs to prawdziwa uczta dla zmysłów. A do tej pory wydawało mi ...