Jeśli jesteście fanami Nutelli, to mam dla Was dobra wiadomość. Oto kolejny pomysł na jej wykorzystanie. ;) I to jakie pyszne wykorzystanie.
Mazurek dla fanów karmelu. Słodki, ciągnący, pyszny, oprószony dla równowagi solą morską. Nie obawiajcie się karmelu, bo jego przygotowanie wbrew pozorom jest bardzo proste
Odkąd zobaczyłam je kilka lat temu na blogu La receta de la felicidad wiedziałam, że muszę je kiedyś zrobić. Poczyniłam je już rok temu, ale
Na blogu jest już sporo babek, w tym również piaskowe, ale piaskowej czekoladowej do tej pory nie było.
Ten sernik ma pewnie z milion kalorii, ale wychodzi tak pyszny, że nie można mu się oprzeć.
Nawet sobie nie wyobrażacie jak bardzo nie mogę się już doczekać wiosny. I te babeczki są właśnie jednym z przejawów mojej tęsknoty za ciepłem
Tym razem pancakes w wersji pełnoziarnistej, wypełnione po same brzegi bananami. Robimy je w domu od dawna i niezmiernie mnie zachwycają
Placuszki, które nie zawierają glutenu. Jeśli użyjemy mleka roślinnego pozbawimy je też laktozy.
Pożywne śniadanie to podstawa. Koniecznie musisz być też smaczne i pełnowartościowe. U nas takim śniadaniem jest często granola, podawana z mlekiem lub jogurtem
Słynne amerykańskie miękkie placki, które najczęściej podaje się z syropem klonowym lub/i z chrupiącym smażonym bekonem
Takie warzywno-owocowe koktajle pijemy w naszym domu niemal codziennie. Ubóstwiam je
Wyjątkowo chrupiące ciasteczka owsiane. Czyli zdrowsza alternatywa tradycyjnych ciasteczek. Zdrowsza, ale pyszna.
Szybki, zdrowy deser owocowy, który zapewne wielu z Was od czasu do czasu jadło w dzieciństwie. :)
Ciasteczka idealne na Walentynki, ale też na każdą inną okazję, Bo przecież uczucia powinniśmy sobie okazywać na co dzień, a nie tylko od święta. ;)
Przyznaję się bez bicia. Od jakiegoś czasu nie jemy sklepowej Nutelli. Od kiedy? Ano od momentu, kiedy zaczęliśmy dokładnie czytać etykiety na produktach
Racuchów ze względu na ich kaloryczność nie robię zbyt często. Ba! W zasadzie robię je raz, góra dwa razy w roku...
Jedne z moich ulubionych ciasteczek. Kruchuteńkie, rozpływające się w ustach, przyjemnie maślane.
Moja ulubiona słodkość z dzieciństwa i pierwsza, którą zrobiłam zupełnie sama, będąc jeszcze dzieckiem.
Przepisów na pierniczki jest już na blogu kilka. Ale te wydały mi się na tyle smaczne, że uznałam, iż kolejny przepis nie zaszkodzi. :)
Lukier królewski to nic innego jak mieszanka cukru pudru i białek z jaj.
Przepis na tradycyjny keks, najeżony bakaliami. Wilgotny, aromatyczny i pyszny. Ulubione ciasto mojego dziecka.
Najlepsza jaką udało mi się zrobić. Błyszcząca, gładka i nie klejąca glazura do pierniczków. Nie matowieje po wystudzeniu, nawet po kilku tygodniach.
Szybki i bezproblemowy, niezbyt wyrafinowany, ale wyjątkowo smaczny placek budyniowo-jabłkowy.
Ciasto idealne na jesień i zimę, można rzec, że nawet trochę w klimacie świątecznym. Miodowe blaty przełożone nadzieniem ze smażonych jabłek i kremem budyniowym.
Ciasteczka, które idealnie wkomponują się w "halloweenową imprezę". Choć równie dobrze sprawdzą się na kinder party.
Kolejna propozycja na "halloweenowy" wieczór. Wystarczy przygotować ulubione kruche ciasteczka w kształcie piernikowego ludka
Banalne w przygotowaniu kosteczki, które idealnie sprawdzą się na imprezę "halloween'ową".
To przepis, z którego najczęściej robię naleśniki. Naleśniki wychodzą z niego cieniutkie, bardziej wyraziste w smaku.
Omlet jest bardzo puszysty, delikatny, mięciutki jak puch, nie sposób go nie polubić.
Naleśniki wychodzą cieniutkie, delikatne, wręcz subtelne, z delikatnym posmakiem słodyczy - świetnie sprawdzają się z nadzieniem na słodko.